Навчання щодо впровадження в ЗЗСО системи НАССР в межах проєкту DECIDE
НАССР в закладах освіти – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.
Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Наявність у закладах освіти, де здійснюється харчування дітей, діючої системи НАССР – це підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції.
У навчанні взяли участь керівники закладів дошкільної, загальної середньої освіти, медичні працівники та шкільні кухарі закладів освіти.
Під час навчання всі учасники мали змогу отримати відповіді від експертів проєкту на дуже важливі та актуальні питання щодо впровадження системи НАССР в закладах освіти.
Проєкт DECIDE впроваджується ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education – IPE за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine/Посольство Швейцарії в Україні.